top of page

כיפוף בעץ

Home: Welcome

קצת על המלאכה

כיפוף בעץ הוא מגוון של טכניקות, עתיקות ומודרניות, המאפשרות עיבוד עץ, על ידי הרטבתו במים וכיפופו, ליצירת חפצי עץ מכופף כגון כיסאות ורהיטים, חביות, גלגלי-עץ וכלי-שיט.
כיפוף העץ מביא במקרים רבים לתוצר חזק יותר ועמיד בלחצים מאשר תוצר זהה אשר הורכב ממספר פיסות עץ. כמו כן, כיפוף עץ מאפשר שימוש חסכוני יותר בעץ יקר, מכיוון שחיתוך לוחות-עץ גדולים להרכבת צורה נדרשת מותיר אחריו כמות מסוימת של פסולת-עץ.
ישנן שלוש שיטות לכיפוף:
 תיבת הקיטור 
שיטת הלמינציה
חיתוך קרף
ופירוט של כלי העבודה לכיפוף עץ

Image by Irena Carpaccio
Home: Bio

כלי עבודה

שיטת הכיפוף שבחרנו להתמקד בה מבין שלושת השיטות היא שיטת הקיטור. ואלו הם כלי העבודה הנחוצים לה: מסור סרט, תיבת עץ, מכונת קיטור ומקלב.

WhatsApp Image 2020-05-24 at 17.22.18.jp
Home: Bio

שיטה ראשונה- תיבת קיטור

Home: News

 הטופס הוא מחזיק מעוצב המקבל את העץ המאודה. כאשר יבש, העץ יישאר בצורת הצורה.

•כנראה שתצטרך לאחוז במורד העץ לצורה בעזרת מלחציים. אתה יכול להכין מהדקי עץ משלך או לרכוש אותם. נסה לבצע כמה קיצורי מעגל לתוכם אתה מקדח חור מחוץ למרכז; העבירו בריח דרכו וקדחו חור נוסף בצד בו אתם משתמשים כדי לסגור אותם. זה מאפשר מהדק אפקטיבי.

 תיבת הקיטור יכולה להיות קופסת עץ שאתה בונה כדי להחזיק את העץ להיות כפוף, או שהיא יכולה להיות חתיכת  PVC או צינור מסוג אחר. לתיבה צריך להיות חור שדרכו תוכלו לשאוב את האדים. זה גם זקוק לחור יציאה כך שלחץ הקיטור לא יפוצץ את התיבה. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, הקם את חור היציאה כך שיפנה לכיוון האדמה. זה יאפשר ללחץ בתוך קופסת הקיטור לדחוף את המים מהתיבה.

אחר זמן מתאים, הוציאו עץ מהקופסה והניחו עץ מאודה בצורה. עשו זאת בהקדם האפשרי לאחר הסרתו מקופסת האדים. בואו לשבת עד שהעץ יבש לחלוטין.כופפו את העץ בעדינות ובזהירות. סוגים שונים של עץ הם קפיציים מאחרים וחתכים שונים יכולים לעמוד בכוח רב יותר. חבל לשבור את העץ שלך כשאתה מנסה לכופף אותו.
הידק את העץ שלך ברגע שהגדרת אותו למקומו. יש שמעדיפים להידבק כשהם יוצרים את העץ; הידוק חלקי עשוי להעניק לך גמישות ושליטה רבה יותר.

קיטור את העץ. הדליק את החום. אטמו את העץ שלכם בתוך החדר והתחילו לאדות. בממוצע יש לאדות את העץ שעה לכל סנטימטר עובי.

שיטה שנייה- שיטת הלמינציה

Home: News

קו את הטופס שלך עם אניה עם פקק דק. הפקק מסייע הן לעגן את הלמינציה לצורתה ואף להוציא כל אי סדרים בצורת הנסור כך שיש לך עיקול פריך עוד יותר.

 גזרו את אורך רצועות העץ שלכם כך שיהיה מעט יותר ממדידה הסופית הנחוצה. העקומה תקצר את האורך. לפני שאתה חותך, צור קו אלכסוני עם עיפרון וסרגל מעבר לתחתית המניה שלך. בדרך זו, אם רצועות העץ נשמטות או מסודרות מחדש, תוכל לדעת באיזה סדר רצועות שלך שייכות.

חתוך את רצועות העץ שלך דרך קצה ישר עם גרעינים, ולא בצד גרגר הפנים. זה יעזור לכם להחזיר את הרצועות יחד עם הפרעה מינימלית.

•מניחים עץ בצורה כמה שיותר מהר לפני שהדבק יש זמן להגדיר. למעלה זה עם רצועת עץ נוספת מרופדת בדבק. חזור על תהליך זה עד להשגת העובי הרצוי. מהדק את החלקים זה לזה. לאחר שהדבק יבש, חתכו את הקצוות למדידה הרצויה לכם

מורחים דבק על גבי אחת מרצועות העץ שלך. הרצועות המודבקות יחזיקו את העץ בצורה כפופה. 
השתמש ברולר חד פעמי כדי להפיץ את הדבק על העץ.

השתמש בסוג הנכון של דבק, נסה דבק דו-חלקי אוריאה-פורמלדהיד. הדבק הזה מתקשה מאוד אך גם לאט. אפוקסים יעילים מאוד אך גם יקרים אם לא להשתמש בדבק עץ תקן דבק עץ רגיל מגדיר רך ומהיר, מה שהופך אותו פחות אידיאלי לפרוייקט מסוג

שיטה שלישית- חיתוך קרף

Home: News

דחוס את קצות העץ כדי לדחוף את הפערים שנוצרו על ידי החריצים יחד. זו תהיה צורת העץ כשתסיים

חותכים חריצים, או עקומות, 2/3 מעובי העץ. החרקים ממוקמים בחלק הפנימי של העקומה שאתה מנסה ליצור. הזהר. אם החרקים עמוקים מדי, הם עלולים לשבור את העץ. המפתח לקרבינג הוא אפילו ריווח. מרחיק את כל העגלים שלך בצורה שווה ככל האפשר. נסו להשיג את הקרפס 1.3 סמ על חצי אינץ

תקן את העיקול. פנו אל הצד הקדמי של העץ בפורניר או לרבד. זה לא רק שיתקן, או יגדיר, את הכיפוף, זה גם יסתיר את כל החיתוכים שהתרחשו במהלך התהליך.אם ברצונך להסוות את הקלפים, מערבבים יחד דבק ונסורת (או מילוי עץ מתאים) ומלא את החללים שנותרו בעץ הכפוף

סוגים של עצים לכיפוף

Home: News
ba87450d-1d57-44ff-a44c-1d0467781b91.jpg

עץ מילה -

 עץ קשיח הידוע הודות ליכולות הגמישות המצוינות שלו. נעשה בו שימוש בעיקר לבניית רהיטים שדורשים כיפוף, כמו כיסאות עם משענות מעוקלות. צבעו חום בהיר בעל סיבים ישרים.

4adddd52-2095-4479-a35d-d29de9ebb1a5.jpg

עץ מייפל - (אדר)

  עץ חזק ורך המשמש את תעשיות רהיטים לריצוף, ייצור רהיטים, וכמו גם ייצור כלי נגינה. זהו אחד העץ הטובים ביותר לייצור רהיטי עץ. יש לו דפוס יוצא דופן שהופך אותו למוצר עץ בולט. רבים מעדיפים את עץ המייפל למטרות דקורטיביות.
נפוץ לשימוש בעיקר בחזיתות מטבחים, ריהוט ודלתות פנים.חירו הגבוה ופחות עמיד בפני מים ורטיבות ולכן לא מומלץ לשימוש במטבח או באמבטיה.

3b8231f5-eedc-452b-ad35-c78769c986de.jpg

עץ אלון -

מינים רבים ושונים של עץ האלון משמשים בייצור רהיטים לבית לדוגמה: כיסאות, ארונות, מזנונים, שידות כונניות שולחן וכו' זאת בשל היותו עץ איכותי, חסון ונוח לתחזוקה עבור רהיטים. עשוי לשמש גם ליחידות אחסון רבות אחרות שמיוצרים ממנו בזכות מראהו היפה, הטבעי. תוכלו למצוא כמעט בכל בית רהיטים העשויים מעץ אלון בעוד שהחסרונות הקיימים הינם מחירו הגבוה ופחות עמיד בפני מים ורטיבות ולכן לא מומלץ לשימוש במטבח או באמבטיה.

4db6c3f3-36fb-4574-b1b0-f8ff858c7707.jpg

עץ בוק - (אשור)

 עץ קשה המשמש בעיקר לייצור רהיטים, פריטים ביתיים וגם לשימושים נוספים כמו בנייה קלה. עץ בוק הוא חזק מאוד, עמיד ובעל התנגדות טובה המונעת שחיקה. מאחר והוא עץ קשה וחזק לעיתים קשה יותר לעבד אותו ולחתוך אותו באמצעות מכונות ישנות שלא משרתות נאמנה את המשימה. בעל מרקם דק, אחיד, סיבים צפופים, מאוד בהיר ובעל עמידות גבוהה בפני זעזועים.

דיאגרמה לחלל 

דיאגרמה לחלל חדש.jpg
Home: Bio

תכנית חלל עבודה

תכנית
Home: Bio
חתך חלל עבודה 2206.PNG
Home: Bio
Home: Bio

רהיטים בכיפוף עץ

Home: News
9.jpg
8.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
16.jpg
17.png
f2442c82-cd1d-4e95-ac3f-792c8e3331e2.jpg


The second chance

במהלך הסמסטר חקרנו את מלאכת כיפוף העץ. גילינו שברוב חנויות הרהיטים, הבתים המעוצבים והרגילים, יהיה כמעט ונדיר למצוא רהיטים העשויים באחת משיטות הכיפוף בעץ. דבר מוזר ולא הגיוני משתי סיבות: 1. הרהיטים הנוצרים בשיטה זו מאוד מיוחדים ויפים.2. יש הרבה מאוד בזבוז של חומר גלםף וחוסר מחשבה על חיסכון או איכות הסביבה. בפרוייקט שלנו הבנו ולמדנו כי מלאכת כיפוף העץ והשיטות השונות בה מאפשרות לעבוד עם חומר גלם שנשאר מעבודה קודמת, ובכך נמנעת פעולת בזבוז וחוסר המחשבה על איכות הסביבה שחשובה לנו. 
החלטנו כי בפרוייקט שלנו אנחנו רוצות להנגיש ולהטמיע לאנשי המקצוע ולאוכלוסיה בפרט את הרצון לשמור על איכות הסביבה ולשלב גם נוער בסיכון שיוכלו לעבוד וללמוד את המלאכה ובכך לקבל הזמדנות שנייה להתפתח ללמוד ולהשתלב בחברה.
הפרוייקט the second chance  הוא הזדמנות שנייה לעצים המשומשים בכך שניצור מהם רהיטים חדשים והזדמנות שנייה לנערים שישתלבו בחברה ויעזרו לעצמם להתחיל חיים חדשים מלאים בעבודה.
מטרת הפרוייקט הוא אינו כלכלי אלא חברתי ותרומתי לקהילה ולאיכות הסביבה. הפרוייקט עצמו הוא יצירת מרחב הכולל בתוכו מחסן איסוף לשאריות עץ מבתי עסק ונגריות בסביבה, ובאותו מרחב ישנו חלל עבודה המשמש כפס ייצור לרהיטים משיטת העבודה בה עסקנו במהלך החקירה של הכיפוף בעץ שהיא שיטת הקיטור. הנערים יעבדו ביחד עם בעלי המקצוע וייצרו רהיטים, כל ההכנסות יהיו בין השאר לתפעול המקום אך בעיקר לעמותה  בה הנערים נמצאים. דבר זה יאפשר ללקוחות לקנות רהיטים במחירים מוזלים ובאיכות גבוהה ובנוסף לשמור על איכות הסביבה ולתרום לנוער בסיכון. 

Home: Bio

הדמייה פרוייקט סוף

the second chance

Home: News
הדמייה1.jpg
הדמייה2.jpg
הדמייה3.jpg
הדמייה4.jpg

שרטוטים של החלל הפרוייקט

שרטוטים הדמייה לאתר.PNG
Home: Bio

גיפ הממחיש את השימוש בחלל

Home: Bio
bottom of page